Spring til indhold

Folketingsvalg i Danmark den 5. juni 2019

08.05.2019  15:52
Hvis du opholder dig i udlandet og derfor er forhindret i at stemme i Danmark på valgdagen, kan du i stedet brevstemme på enhver dansk ambassade eller konsulat i udlandet. Det er dog en betingelse, at du er optaget på valglisten.

Danske statsborgere – der midlertidigt opholder sig i Brasilien - kan afgive brevstemme på den danske ambassade i Brasília og de danske konsulater i Belo Horizonte, Curitiba, Fortaleza, Manaus,  Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador, São Paulo.
Hvis du opholder dig i Suriname eller Guiana, kan du stemme på de danske konsulater.

Bemærk: Hvis du ønsker at brevstemme på ambassaden eller et af konsulaterne, bedes du venligst telefonisk tage kontakt for at aftale en tid.

Ambassadens og konsulaternes telefonnumre kan findes her 

Brevstemmer bør afgives i god tid, da brevstemmen skal kunne nå hjem til den relevante kommune, før valghandlingen går i gang onsdag den 5. juni kl. 9.00.

OBS: Ambassaden anbefaler at du afgiver din stemme senest den 24. maj 2019.

Betingelser for stemmeret
Som udgangspunkt har du ikke ret til at stemme til valg og folkeafstemning i Danmark, hvis du er bosiddende i udlandet. Dog er der bestemte grupper af danske statsborgere, som har bevaret en særlig tilknytning til Danmark og derfor kan søge om at bevare deres valgret til det danske valg. Dette kræver, at du bliver optaget på valglisten for udenlandsdanskere.

Læs mere her.

Følgende partier er opstillingsberettiget til valget i Danmark:
A. Socialdemokratiet                         K. Kristendemokraterne
B. Radikale Venstre                           O. Dansk Folkeparti
C. Det Konservative Folkeparti        P. Stram Kurs
D. Nye Borgerlige                              V. Venstre, Danmarks Liberale Parti
E. Klaus Riskær Pedersen                 Ø. Enhedslisten – De Rød-Grønne
F. SF – Socialistisk Folkeparti            Å. Alternativet
I. Liberal Alliance

Det er ikke sikkert, at alle partier opstiller i din storkreds. Du bør derfor selv undersøge, hvilke partier og eventuelt kandidater der er opstillet til valget i den storkreds, hvor du bor.

Fra tirsdag den 28. maj 2019 vil du kunne finde fortegnelser over de partier og kandidater, der er opstillet til valget i din storkreds, på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside.Seneste nyt

    Se alle