Spring til indhold

Danmark er verdens lykkeligste nation

17.04.2012  15:11
Den første lykkelighedsundersøgelse nogensinde har kåret Danmark til verdens lykkeligste nation sammen med Norge, Finland og Holland. Alle med en score omkring 7,6 på en skala fra 0 til 10.

Rapporten blev udgivet af Earth Institute of Colombia University på vegne af organisationen ”Action for Happiness”, som en teaser forud for den første FN konference om lykke og velvære nogensinde, afholdt i New York den 2. april 2012. 

Top 10 

De nederste 10 

DANMARK 

Togo 

Finland 

Benin 

Norge 

Den Centralafrikanske Republik 

Holland 

Sierra Leone 

Canada 

Burundi 

Schweiz 

Komorerne 

Sverige 

Haiti 

New Zealand 

Tanzania 

Australien 

Congo 

Irland 

Bulgarien 

Ifølge rapporten er rigdom ikke afgørende for lykke. Sociale faktorer såsom personlig og politisk frihed, stærke sociale relationer og fravær af korruption såvel som kvaliteten af velfærdsydelser er sammenlagt mere vigtige end indkomst, når man skal forklare forskellen mellem top og bund på listen.

Udover at undersøge den globale lykke, fremlægger rapporten ligeledes en række konkrete forslag til, hvordan regeringer kan fremme lykke iblandt sine respektive befolkninger. Disse forslag dækker blandt andet at hjælpe folk med at få opfyldt deres basale behov samt en implementering af velfærdssystemer og aktive arbejdsmarkedspolitikker.

Ved af fælge linkene nedenfor, kan du læse hele rapporten samt få yderligere information om organisationen ”Action for Happiness”.Seneste nyt

    Se alle