Gå til indhold

Ambassadørens hilsen

Velkommen til hjemmesiden for de danske repræsentationer i Brasilien!

På Ambassaden i Brasília og på Generalkonsulatet i São Paulo varetager vi danske interesser i Brasilien, bl.a. ved at vedligeholde og styrke dansk-brasilianske relationer inden for en lang række områder, herunder politisk-/økonomisk dialog, kommercielle relationer og kultursamarbejder.

Brasilien er på mange måder et fantastisk land, der er fuld af diversitet, en mangfoldig kultur, fantastisk natur og en imødekommende befolkning – men Brasilien er også et vigtigt land for Danmark. Politisk er landet en regional storspiller, der traditionelt har haft et stort værdifælleskab med Danmark. Landet er derudover verdens 8. største økonomi, hvilket også gør det uhyre interessant i kommerciel forstand for danske virksomheder. De senere år har vi endvidere indledt et tæt myndighedssamarbejde med de brasilianske myndigheder inden for vigtige områder som digitalisering af den offentlige sektor samt et samarbejde rettet mod produktgodkendelser inden for lægemiddelindustrien – begge områder hvor Brasilien har et udtalt behov og hvor Danmark besidder nogle særlige kompetencer.

Ambassaden er også en del af et tæt nordisk samarbejde i Brasilien. I fællesskab med den svenske, norske og finske ambassade samt det danske kulturinstitut i Rio, er Nordic Dialogues blevet etableret. Nordic Dialogues sætter fokus på nordiske perspektiver og værdier, som ligestilling, tillid og bæredygtighed i Brasilien – både inden for kultur og politik.

Den danske Ambassade varetager ligeledes de officielle forbindelser til Surinam og Guyana.

På vores hjemmeside kan du finde yderligere information om ambassadens arbejde, herunder hvordan Ambassaden bistår med borgerservice og som sparringspartner for erhvervslivet.

Du kan også følge mig på Twitter og følge ambassaden på Facebook.

Mine medarbejdere og jeg står gerne til rådighed med yderligere oplysninger.

Med venlig hilsen,

Nicolai Prytz
Ambassadør