Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Brasilien

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Brasilien.

Senest opdateret: 29. kan 2023.

Rejserestriktioner

Nye regler, lempelser eller udvidelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret og altid følge brasilianske myndigheders anvisninger. 

Hvis du planlægger at rejse til Brasilien, vil vi opfordrer dig til at kontakte den brasilianske ambassade i København for mere information angående regler for indrejse, krav i forhold til dokumentation osv. Du kan også gå ind på den nationale styrelse for sundhedsovervågnings hjemmeside, hvis du vil vide mere omkring de nuværende restriktioner.  

 

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser

Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor. 

 

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der er få indrejserestriktioner, og du kan som erhvervsrejsende frit indrejse i Brasilien - dog kun med fly.

  

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler her. 

Husk på at det jf. afsnittet om rejserestriktioner er et krav, at man er færdigvaccineret for at kunne rejse ind i Brasilien.

Brasilianske myndigheder har genoptaget behandling af ansøgninger om forlængelse af visum/opholdstilladelse og genindført sanktioner ved overskridelse af udløbsdato for visum/opholdstilladelse.

Det er ulovligt at opholde sig som turist i Brasilien i mere end 90 dage. Såfremt rejsende opholder sig i Brasilien i mere end 90 dage, de brasilianske myndigheder udstede dagbøder.

Udrejse af Brasilien

At flyselskaber med meget kort varsel kan suspendere al flyvning til/fra Brasilien, eller indføre begrænsninger i deres flyrouter fra Brasilien til Europa. Flere europæiske lande har tidligere under COVID-19 pandemien indført flyforbud til/fra Brasilien og kan gøre det igen med kort varsel.

Der har også tidligere været indrejseforbud for alle rejsende fra Brasilien til udvalgte europæiske lande, hvilket også kan genindføres med kort varsel. Vær også opmærksom på, at der kan gælde forskellige rejseregler for brasilianske og europæiske statsborgere.

Vær desuden opmærksom på, at mange indenrigsfly er aflyst, eller ændret, hvilket kan komplicere både rundrejse og hjemrejse.

Du bør derfor altid holde dig opdateret på udmeldinger fra dit flyselskab. Tjek jævnligt e-mails (også spam-filteret) eller andre måder, hvorpå dit flyselskab kan kontakte dig mht. ændringer/aflysninger af fly.

Transitlandenes krav til fremvisning af negativ COVID-19 test eller andre dokumenter kan også ændres med kort varsel. Derfor opfordres danske rejsende til at konsultere deres flyselskab om de aktuelle krav til fremvisning af negativ test og anden obligatorisk dokumentation. 

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider:

Det brasilianske Sundhedsministerium informerer om officielle retningslinjer for at undgå smitte, lokalt beredskab, information om antallet af dødsfald og smittede fordelt på delstater (kun portugisisk).
- På app’en 'Coronavírus-SUS' kan du følge de officielle brasilianske retningslinjer og læse om, hvad du skal gøre, hvis du får symptomer. App’en kan hentes til enten ANDROID eller iOS (kun portugisisk).

Lokale myndigheders hotline:

- Brasilianske sundhedsmyndigheder: Ring 136

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Globo (på portugisisk)
Folha de São Paulo (på engelsk)

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Brasilien.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller generalkonsulatet i Brasilien inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Brasilien eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

hent app'en rejseklar

I app'en Rejseklar har vi samlet alt, hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse

Hjælp til erhvervsrejsende

Læs mere om hjælp til erhvervsrejsende
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.